Video MBA, nu e cool?

Strategiile și aptitudinile de management, predate și învățate de cursanții MBA-urilor, au ajuns să fie oferite spre asimilare 🙂 și printr-un simplu joc – în adevăratul sens al cuvântului. MIT Sloan School of Management a creat o platformă, sub forma unui joc video, în prezent gratuit, unde oricine poate să învețe termeni și deprinderi de business, prin proiectarea unui personaj fictiv, manager executiv,  pe care să-l controlezi de la propria consolă, online.

Simulatorul a fost o perioadă mai lungă de timp un ajutor la cursurile de management în afaceri predate de profesorul John Sterman de la MIT. În principiu, personajul fictiv care poate fi, spre exemplu, un executiv în consolele Nintendo, trebuie să găsească strategii despre cum să lupte împotriva competitorilor, cum ar fi Xbox-ul de la Microsoft versus consola Wii de la Nintendo. Jucătorul trebuie să ia decizii aplicabile pentru a rămâne pe piața competitivă, stabilind totul – de la prețul pentru produs, până la  posibilele investiții care se pot face pentru a crește profitul, acesta fiind și obiectivul ultim – creșterea profitului în următorii zece ani.

După succesul și popularitatea pe care platforma le-a cunoscut în special în rândul cursanților de la MIT, aceștia au luat decizia ca jocul să fie disponibil și online, gratuit, pe site-ul MIT Sloane Teaching Innovation Resources, unde utilizatorii pot să joace singuri, sau împreună cu o clasă din care fac parte. Ceea ce face jocul și mai interesant este faptul că profesorul Sterman pune la dispoziția utilizatorilor studii de caz gratuite si explicații video oferite atât studenților, cât și profesorilor. Acesta declară că acele competențe pe care utilizatorii și le însușesc prin jocul video sunt aplicabile pe piețe reale, de orice fel, iar faptul că poți  să stabilești prețuri, caracteristici de produs și să vii cu inițiative pentru creșterea profitului, este doar în interesul unei afaceri cât mai bune.


This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two × 2 =