Triathletul Alexandru Diaconu ar putea concura la Campionatele Mondiale IRONMAN pentru o altă țară

Triathletul Alexandru Diaconu ar putea concura la Campionatele  Mondiale IRONMAN pentru o altă țară, în semn de protest pentru lipsa de sprijin din partea federației romȃneşti.  Alex este de şase ori campion national la duathlon, triathlon şi marathon, cu o prezență bună şi la competiții internaționale.

Am stat de vorbă cu el sȃmbătă, la triathlonul de la lacul Sfȃnta Ana, unde a terminat primul proba de înot, în afara concursului; a ales doar să intre la apă pentru a nu se accidenta în traseul montan de bicicletă şi alergare, obiectivul lui prioritar fiind campionatul mondial din septembrie, Las Vegas.

“Nu am primit niciun fel de sprijin din partea federației, ba chiar am fost mustrat pentru că m-am înscris pe cont propriu la un concurs de cupă mondială şi am îndrăznit să mă calific pentru mondiale.” – spune cu supărare Alex. “Îmi caut singur sponsori, probabil voi face şi un împrumut personal, îmi doresc foarte mult să ajung la mondiale, cu orice preț”. Cheltuielile de deplasare, avion, cazare şi transport echipament, se ridică la cȃteva mii de euro, în condiții de maxima austeritate.

Alexandru Diaconu este triathlonist profesionist, student la facultatea de educatie fizică din Braşov, instructor de Inot, Ciclism, Alergare, Triatlon şi Schi Alpin. Participarea lui la etapa de calificare este o poveste în sine, a mers cu trenul, a dormit la cort, iar taxa de participare la campionatele mondiale (trebuia plătită pe loc) a fost suportată de prietenii triathlonişti.

Dacă ştiți un sponsor interesat să-l sprijine, dați un semn, este prima participare a unui romȃn la campionatele mondiale.


This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 9 = eighteen