Stagiu de pregatire si lansare in coaching (mentorat)

Cred că este o premieră, nimeni nu a mai făcut în România un program sub forma unui stagiu atât de practic de pregătire, o accelerare intensivă, profesională şi antreprenorială. Foarte des sunt invitat „la o cafea” de coachi la început de drum, absolvenți recenți ai unor şcoli de coaching sau corporatişti care nu-şi iau inima în dinți să caute şi să servească aşa cum pot clienți reali, şi întrebat despre ce ar trebui să facă pentru a se lansa, pentru a-si face un loc în piață.

Am trecut prin aceleaşi întrebări şi dileme, ştiu cum este să te simți blocat deşi ai vrea să începi altceva, să stai pe loc atunci când țipă ceva în tine că ai vrea să alergi şi ştii că poți mai mult. „Dar cum să capăt experiență cu clienții şi mai multă încredere atunci când aceştia îşi doresc pe cineva care deja are o mare experiență?” – îmi spunea recent un  coach la început de drum.

Lansăm acum programul de stagiatură IMAGINATOR, pentru cei care vor să facă pasul următor, oameni dedicați propriei dezvoltări, gata să facă eforturi, să experimenteze, să greşească şi să învețe. Va fi foarte intens, este nevoie de deschidere şi timp alocat participării, teme, experimente, acțiuni şi provocări între întâlnirile de grup.

Cum arată un viitor „stagiar”? Neapărat să fi absolvit sau să se afle în etapa finală a unei şcoli de coaching. Deşi vom oferi sprijin şi îndrumare pentru creşterea abilităților profesionale (la nivel PCC sau MCC), acest program nu este pentru învățarea noțiunilor de bază. Să îsi dorească să reuşească şi să fie dispus/ă la un angajament major, lucru consecvent în direcția dorită. Să poată contribui cu energia şi exemplul său (de dedicare, imaginație, atitudine etc) la creşterea tuturor din grup. Trimite-ne un mesaj pentru a programa o discuție telefonică şi a discuta despre motivația de a face parte din acest stagiu practic.

Ce vei primi în timpul stagiului?O structură pentru îmbunătățirea practicii profesionale, exerciții practice de coaching şi câştigarea unor clienți, pe cele mai întâlnite scenarii, cele din piață. Vei lucru la viziunea ta, planul de acțiunile, modul de gândire şi obiceiuri folositoare. Vei primi provocări care să te scoată din zona de confort, care să-ți arate că se poate. Peer coaching (pot fi numărate ca ore plătite, în logbook-ul personal), supervizare profesională coordonată de un MCC, şi, în limita disponibilităților din această toamnă, posibilitatea de a lucra cu clienți reali (pro bono). Dacă îți doreşti acest lucru, voi merge alături de tine la o întâlnire reală de afaceri, urmată de debrief şi recomandări individuale. Contra unei taxe suplimentare preferențiale, poți participa la toate evenimentele de coaching MTW (inclusiv şcoala ACSTH) care vor fi programate pe perioada stagiului. Vei primi şi o diplomă de participare la un program de mentorat (orele de grup), care poate fi folosită pentru certificările individuale ICF.

Pentru cei care vor să facă parte din rețeaua profesională IMAGINATOR şi îndeplinesc criteriile de parteneriat*, vom continua colaborarea, pentru a primi angajamente de coaching plătite.


This entry was posted in Coaching and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× three = 21