Raluca Mihaela Covaci – mamă cu MBA

Raluca lucra de ceva timp într-o companie internațională, care i-a oferit la un moment dat posibilitatea să facă un MBA, special proiectat pentru ei de Warwick din Coventy. Numai că, la cȃteva luni după ce a fost admisă în programul şcolii de business, a aflat că este însărcinată. Programul implică studiu individual, cercetare,  lucrări, comunicare online, dar şi deplasări pentru workshop-uri şi examene.

“M-am gȃndit că nu voi face față, cine nu s-ar gȃndi, nu e uşor, e ceva nou, pe toate planurile, nu ştiam la ce să mă astept…” – spune Raluca. Nici timing-ul nu a fost foarte potrivit, fiica sa avea trei luni atunci cȃnd au venit examenele primelor module. Fără bonă la început, dar cu un moral bun, Raluca a avansat în program, se află în faza de dizertație, trebuie să scrie aproximativ 15.000 de cuvinte, probabil îşi va primi diploma în primăvara anului următor.

Şcoala a fost ca un stȃlp de susținere pentru ea, într-o perioadă cȃnd toate resursele energetice se îndreptau spre copil. “Viața socială mi s-a dat peste cap, n-am fost foarte încȃntată, simțeam nevoia să am şi ceva pentru mine, nu aş fi putut să schimb pamperşi toată ziua, nu-s o mamă atȃt de disperată după copilul meu. Apoi am luat o bonă, mă ajută foarte mult şi acum, mai ales că m-am întors la serviciu, mă pot concentra mai bine pe cerințele şcolii.” La fel de importante au fost susținerea şi încrederea soțului, precum şi exemplul altei colege de serviciu, care s-a aflat în aceeaşi situație de “jonglat” cu serviciul, maternitatea şi studiile MBA.

Ce ar face altfel Raluca? “Personal, mi-aş lua o bonă mai repede, nu la 6-7 luni. Desigur, aceasta este o opțiune personală, nu putem generaliza situațiile şi stilurile fiecărei mame. Apoi, trebuie să înveți să te relaxezi puțin, dacă vrei să le faci pe toate perfect, ajungi să te urci pe pereți.”

Programul Warwick are 13 module, se termină în aproximativ doi ani şi jumătate. Rata de succes – a celor care termină – este de 40%. Tariful per participant – 20.000 de euro.


This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Raluca Mihaela Covaci – mamă cu MBA

  1. Pingback: Final de şcoală pentru Raluca, Gabi şi Maria | BlogulMBA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 3 = three