Prezentarea ta vinde?

Aproape săptămȃnal primim întrebări despre transformarea prezentării într-un instrument de vȃnzări mai eficace. Să nu fie doar un eveniment “de bifat” sau o mare supărare, “de ce naiba’ am investit mii de euro în evenimentul ăsta!”. La cursurile de presentation skills, oamenii vor să vȃndă mai mult, iar la cel de vȃnzări – să prezinte mai bine, ca să-şi crească şansele într-o piață competitivă.

Ai şi tu aceeaşi presiune, te gȃndeşti cum să faci să închizi mai multe contracte imediat după prezentare, să ai o audiență pregătită şi să nu se supere nimeni atunci cȃnd le ceri să cumpere un produs sau serviciu? De obicei, prezentatorii cad într-o capcană, au convingerea că mesajele de vȃnzări sau “call to action” se transmit numai la final, dacă mai rămȃne timp. De fapt, există metode prin care să influențezi pe tot parcursul prezentării, am înțeles acest lucru în timp, după mai bine de 1000 de prezentări făcute pentru cele mai diverse audiențe. Să luăm un exemplu concret, vrei ca directorii-prospecți, participanți la eveniment, să întȃlnească de mai multe ori oamenii de vȃnzări, la prezentare, apoi să-ți fie mai uşor pentru a obține o întȃlnire? Asează-ți colegii în spatele sălii de conferințe, înarmați cu resurse informative (rapoarte, studii de caz, instrumente gratuite, demo software etc) sau cadouri stimulatoare pentru audiență. Nu le da tu aceste materiale, trimite-i să le ia din spate şi să interacționeze cu echipa de vȃnzări. La final, canalele sunt deja deschise iar legea reciprocitații (din negociere – “acum trebuie să dau şi eu ceva, la schimb”) îi ajută pe vȃnzători să continue discuțiile sau să propună o întȃlnire.
Pe 12 iunie organizăm la Bucureşti un “expresso workshop”, două ore intense, cu idei şi discuții pe bune. O singură temă, optimizarea prezentării pentru vȃnzări.

Nu e pentru oricine, investiția este justificată doar daca ai făcut deja cel puțin 10 prezentări, să înțelegi contextul, din propria experiență, şi dacă afacerea este influențată de prezentările de vȃnzări. Numai lucruri practice, fără teoria prezentării sau bla-bla-uri nefolositoare la acest nivel. Despre ce vorbim, timp de două ore?

– Vȃnzarea nu se face numai la finalul prezentării
– Trucuri pentru interacțiune şi influențarea audienței
– Raport pentru sales
– Schimbarea convingerilor
– Q&A, planuri de acțiune

Programul evenimentului: 13.30 – 15.30. La finalul discuției despre optimizarea vȃnzărilor, urmează o pauzaă, apoi, pentru cei interesați, încă o sesiune de influențare, tips and tricks, focus pe prezentările din interiorul organizației.

O singură dată pe an. Pentru informatii şi înscrieri, email la marketing (la) mtw (punkt) ro sau pe Facebook.


This entry was posted in Speaker. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven − 4 =