Noua academie de coaching începe pe 27 octombrie 2016

E timpul să lansăm ediția a IV-a, au început înscrierile pentru această nouă serie (octombrie – decembrie 2016). Programul este cu certificare International Coach Federation, 90 de ore ACSTH. Foarte pe scurt, ce înseamnă această certificare ICF? Ȋn primul rând, o curriculă de calitate, aliniată la competențele esențiale de coaching. Pentru cursanți, mai înseamnă ceva, extrem de important. Procedura de aplicare pentru obținerea unei certificări individuale este simplificată; de exemplu, pentru statutul de “ACC”nu trebuie să trimiți la ICF înregistrare audio pentru evaluare, această responsabilitate este delegată trainerilor şcolii.

Sunt deja mai multe programe active în România, unele chiar bune, iată punctele noastre tari şi ce ne diferențiază:

 ·         Programul este la nivelul si cu ore aprobate International Coach Federation, pentru un proces mai simplu de certificare individuală, fără să fie nevoie de înregistrări (în engleză) sau explicarea detaliată a programului urmat. Diploma ACSTH este suficientă pentru această parte, administrativă.

·         Susținut în limba română, de un Master Certified Coach (Viorel Apetrei, MCC). Viorel este coach activ, cu zeci de ore la client, în fiecare lună. Veți avea ocazia să-l vedeți “în acțiune” şi să schimbați impresii despre cum este să fii coach real, într-o lume agitată şi plină de distrageri, obiective sau subiective.

·         Pentru ediția a treia (grupa curentă, în curs de absolvire) am reuşit să le punem la dispoziție participanților cel puțin câte un client real (nu numai colegii de curs sau subordonați, din companie), cu care să exerseze şi să se dezvolte; vom încerca să asigurăm câte un client şi pentru viitoarea grupă.

·         Tot programul le este folositor şi celor care sunt manageri, nu (viitori) coachi profesionişti. Abilitătile sunt esențiale pentru un lider actual. Tocmai pentru a accentua această latură de pregătire, cel puțin o zi de training este dedicată coachingului managerial şi abilităților de coaching cu propria echipă.

·         Avem un tarif rezonabil, în comparatie cu valoarea primită şi celelalte cursuri certificate ICF; 1950 euro per participant. Există şi posibilitatea plății înainte de fiecare modul, 545 euro.

Cum este la curs? Ideile, competențele şi conceptele sunt prezentate de trainerul coach, apoi discutate în grup, pentru o mai bună înțelegere, în contextul situațiilor şi experiențelor proprii. Practică multă, între participanți şi debrief. Ȋntre module, este esențial ca fiecare să exerseze cât mai mult, cu colegii de curs sau cu orice client este disponibil. Practica aduce încredere şi scoate la iveală întrebările care necesită un răspuns în timpul modulului următor. Ȋntâlnirea finală este dedicată mentoratului de grup (cerut de ICF pentru certificarea individuală), precum şi pregătirii examenului teoretic.

Certificat Coaching School ACSTH

Iată câteva exemple de impresii împărtăşite de cursanții primei serii din 2016:

›  “Coaching-ul, ca metoda de dezvoltare a oamenilor, ma preocupa de ceva vreme. Intelegeam ca training-ul singur nu transforma oamenii. Simteam ca e nevoie sa fie completat cu ceva. Cautand acel “ceva” am primit informatia ca scoala de coaching MTW lanseaza o noua serie de formare, am fost imediat atrasa si m-am inscris. O calatorie la finalul careia, atat coach-ul cat si “clientul” (adult sau copil) se dezvolta si se transforma intr-o alta “versiune” a lor. O “versiune” mai increzatoare, mai curajoasa si care stie sa-si alinieze obiectivele de business cu valorile si principiile personale. Nevenca Doca, Director Executiv HR Banca Transilvania

›  “Zi de zi suntem pusi in tot felul de situatii placute sau neplacute care au rolul de a ne face sa evoluam. Cautam de multe ori solutii atat in viata personala cat si in cea profesionala, cautam echilibrul, cautam sa simtim ca locul in care suntem este al nostru si ca ne defineste. Suntem de fapt in cautarea eului personal si al menirii lui. Ce este minunat si ce m-a invatat aceasta scoala este ca purtam cu noi in noi zi de zi toate resursele de care avem nevoie. Ca elev inveti sa te descoperi, sa te apreciezi si sa ai o curiozitate inocenta si apreciativa in privinta celor de langa tine. Ce inveti in aceasta scoala poti aplica oriunde in orice minut. Daca ma gandesc la business, coachingul inseamna valorificarea diversitatii si creativitatii pe care o aduce cu sine orice angajat.  Partea interesanta este ca toate acestea sunt scoase la lumina intr-un mod constructiv cu un nivel foarte ridicat de acceptanta”. Emilia Leonte, Director Retea Nationala AEGON

› “Fiecare modul este o experienta practica a ceea ce inseamna sa fii coach. Am avut oportunitatea sa vad coachingul practicat la nivel de MCC  si ii multumesc lui Viorel pentru aceasta experienta. A fost un proces de descoperire, nu de invatare, prin provocarea de a parasi limita zonei de comfort personal si de a face un pas important pe calea dezvoltarii personale. A fi manager inseamna a fi coach: a-i ajuta pe oameni sa scoata tot ce e mai bun din ei, sa genereze rezultatele pe care le asteapta si sa se dezvolte professional si personal.“ Claudia Ulici, HR Director LikeIt Solution

“M-a bucurat, m-a provocat si mi-a folosit foarte mult cele aflate in cadrul scolii de coaching conduse de Viorel. Am vazut atat beneficii in plan personal, dar si foarte multe imbunatatiri in plan profesional. Am primit o ocazie minunata de a ma reconecta cu mine insami si de a imi clarifica ceea ce imi doresc si ce ma pasioneaza cu adevarat.

In plan profesional, organizatia din care fac parte este intr-o perioada foarte interesanta cu multe schimbari si cu proiecte foarte provocatoare si ambitioase. Coachingul mi-a oferit  uneltele necesare pentru a sprijini cu curaj business-ul, de a renunta la ce nu este important si relevant pentru rezultat , de a ma concentra pe prezent si de a privi cu incredere in viitor ca atat eu cat si colegii mei suntem echipati cu tot ceea ce este nevoie pentru a reusi.” Oana Truca, HR Business Partner SKANSKA

Modulul 1: 27-28 octombrie * Modulul 2: 10-11 noiembrie
Modulul 3: 29-30 noiembrie * Modulul 4: 19-20 decembrie

Vrei să vorbim mai multe despre înscrierea în program? Trimite-ne un mesaj la marketing (at) mtw (punct) ro, sau contactează-ma direct.


This entry was posted in Coaching and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ five = 12