Marian Seitan: "Cred ca o firma antreprenoriala care vrea sa devina corporate are cel mai mult de invatat de la un MBA"

Marian Seitan, General Manager and Co-Owner at Mediapost Hit Mail, a absolvit Canadian-Romanian MBA în 2004. Antreprenor încă din studenţie, a pus bazele companiei de marketing direct Hit Mail, pe care a transformat-o treptat într-un grup de marketing. In 2009 a vândut o parte semnificativă a afacerii către francezii de la Mediapost, dar a rămas la conducerea grupului nou rezultat.

BloggerMBA: A fost MBA-ul ce te asteptai?
Marian: A fost destul de aproape de ce ma asteptam. Am « bugetat » sa primesc idei noi pentru managementul firmei mele, le-am primit, si am primit « bonus » o gasca mare de prieteni noi, care m-au ajutat si ma ajuta de cate ori am nevoie de o informatie sau de o conexiune, si binenteles … distractia.

BloggerMBA: Ce ai invatat, cu ce ai ramas?
Marian : Cel mai important : mi s-au deschis ochii asupra importantei si eficientei soft skills-urilor. Ceva operations management, ceva HR, ceva management si finantele investitiilor. Cred ca si altele dar nu le mai percep deja, fac parte din tool-urile intrinseci acum.

BloggerMBA : Cele mai frumoase amintiri?
Marian: Imi amintesc cat eram de fascinat de modul cum cursurile MBA in ofereau raspunsuri la intrebari care imi ramasesera foarte mult timp fara raspuns – ce frumos legau lucrurile intre ele, intre cursurile MBA si ce faceam zi de zi la firma

BloggerMBA: Cat ai aplicat dupa terminare?
Marian: Destul de mult in timpul, mult si imediat dupa, apoi din ce in ce mai putin. De-asta ma gandesc ca ar trebui niste cursuri MBA de cateva saptamani, la fiecare 5 ani, sa ne mai aducem aminte ce vroiam sa facam in cursul MBA-ului, mai ales ca unele chestii pareau atunci fara sens iar acum … ne preocupa zi de zi. De exemplu Management of Change – ne uitam cu totii ca matza in calendar la studiile de caz in care trebuia sa dam afara zeci de angajati, pentru ca in vremurile alea challenge-urile erau sa gasesti oameni buni, cu salarii rezonabile, pe care sa ii fidelizezi. … pe atunci noi angajam «preventiv » oameni noi, pentru ca aveam o crestere anuala de 50% care ne cerea sa ne intindem la maxim resursele pentru a o absorbi. SI chiar nu credeam ca va veni vremea sa dam oameni afara.

BloggerMBA : Ai aplicat mai mult cunostintele si indicatorii discutati la MBA atunci cand erai o firma exclusiv romaneasca, sau care este gradul lor de utilizare dupa ce ai intrat in afacere cu partenerul francez?
Marian: Da, am aplicat mai mult atunci decat as aplica acum, cand am tone de proceduri de urmat … cred ca o firma antreprenoriala care vrea sa devina corporate are cel mai mult de invatat de la un MBA … eu am fost intr-o situatie aproape ideala atunci, in 2002-2004.

BloggerMBA : Ai ramas in contact cu colegii?
Marian: Da, avem «first Monday » (in seara primei zile de luni din luna)- o intalnire la care ne vedem 5-7 maxim 10 colegi, apoi avem o cupa de tenis de camp in vara la care participa 10-20

BloggerMBA: Recomanzi unor persoane care se gandesc la MBA sa il faca in aceasta perioada, grea din perspectiva economica?
Marian : Sigur ca da, dar numai dupa o experienta prealabila consistenta in pozitie de manager. MBA-ul cred ca poate da foarte multe raspunsuri unui tanar manager istet si curios. Nu pentru diploma si nu imediat dupa ce termina facultatea.


This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ six = 7