Management 3.0 cu WU şi Lady Gaga

Şcoala austriacă de business WU, care derulează şi în Romȃnia un program Executive MBA (probabil cu taxele cele mai mari) a organizat aseară un fel de dezbatere despre “Management 3.0”. Spun “un fel de dezbatere” pentru că nu a ieşit chiar o dezbatere, practic am asistat la o expunere a unor idei din partea unui profesor şi a unor oameni grei de business care activează în Romȃnia, cu o jumătate de moment de interacțiune cu sala. Întȃlnirea a fost moderată slab spre mediocru de Cristian Hostiuc de la ZF, fără o structură clară şi într-o engleză cu carențe. Tot el ar trebui să se informeze mai bine şi despre cȃt este şpaga în cazul unei operații de inimă, 100 de euro nu mai este de ceva timp, probabil nu a fost niciodată atȃt de puțin. Momentul său bun a fost atunci cȃnd i-a întrebat pe vorbitori de ce nu se implică în politică dacă tot vor să schimbe lumea.

“Management 3.0 is a silly name” – şi-a început speech-ul decanul Bodo B. Schlegelmilch – nu cred într-un asemenea concept, există provocări diferite cu care se confruntă managerii zilelor noastre, determinate de globalizare, tehnologizare şi schimbarea de generații, însă conceptele de bază ale managementului au rămas cam aceleaşi, nu a intervenit un val care să schimbe radical ce face managerul.

O prezentare destul de plictisitoare la început, cu aceleaşi BS-uri pe care le-am tot auzit la prezentările programelor MBA, ce face GE, cum e cu hamburgerii universali, ce fac indienii ca să vină tare din urmă, şi tot aşa. Cȃteva amintiri şi opinii bune de la Ronald Binkofski, CEO Microsoft Romȃnia, – despre cum a picat un examen la matematica, a fost îndrumat spre ştiințe umane, apoi a terminat printre primii facultatea de matematică – şi  Mihai Ghyka, actualmente consultant, – “Managementul este un fel de Coca Cola, trebuie sa distingi ce este substanță şi ce este doar CO2”.

Peter de Ruiter, partener PwC, şef de departament, s-a făcut remarcat prin ciorapii asortați cel puțin neconformist şi prin afirmația sa (oarecum în glumă): “My role model is Lady Gaga, for what she achieved in such a short period of time, for self-branding and her causes.” Oops, cred că ar fi putut găsi un exemplu mai relevant pentru audiența managerială din sală.


This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven − = 2