Cum scapi de lene?

Pasul 1. Acceptă că ți-e lene. LENE, pur şi simplu, renunță acum la amăgiri de tipul “Azi nu e o zi bună”, “Nu mă simt prea bine”, “Nu am energie, poate mai tȃrziu”. Lenea cronică e atunci cȃnd mori de sete dar “nu poți” să te dai jos din canapea, sau simți că trebuie să te duci la WC şi speri că va trece.

Pasul 2. Recunoaşte că lenea nu va duce nicăieri, nu-ți va rezolva problemele, nu-ți va genera mai mulți clienți, nu vei promova examenul doar cu visuri de succes. Datul pe Facebook e fun şi satisface voieurismul social, dar nu ştiu mulți oameni care să fi schimbat ceva cu asta.

Pasul 3. Fă un test de accelerare. Nu te speria, am înțeles că ți-e lene, e doar pe termen scurt. 15 sau 30 de minute de viteză maximă. Strȃnge lucrurile aruncate prin casă, du gunoiul, fă curat pe birou, răspunde la cinci mailuri importante. Dacă mergi la sală, antrenează-te puțin ca un campion olimpic, fizic şi psihic, învață cu concentrare maximă. Orice e la îndemȃnă, contează să fii la turație maximă, atȃt timp cȃt ți-ai propus.

Pasul 4. Stai cȃteva minute şi conştientizează cum te simți. Mulțumit cu ce ai realizat? Cum te-ai simți şi ce ai putea să obții dacă ai face acelaşi lucru în fiecare zi, măcar două-trei ore? Continuă ziua în ritmul tău, dar mai gȃndeşte-te din cȃnd în cȃnd la acest experiment.

Pasul 5. Repetă “programul” de viteză maximă în ziua următoare, cu o creştere progresivă a duratei, sau ori de cȃte ori simți că te loveşte lenea cea mare.

Rezultatele se vor vedea rapid. Analizează ce s-a întȃmplat şi nu uita să sărbătoreşti schimbarea în bine.


This entry was posted in Coaching and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 × nine =