Final de şcoală pentru Raluca, Gabi şi Maria

Scriam despre o prietenă care s-a încumetat să înceapă un MBA, deşi era însărcinată. Acum e bine sănătoasă, a terminat şcoala, iar fata ei, Maria, e o blonduță haioasă, pusă tot timpul pe rȃs şi pe păcălit adulții din viața ei, începȃnd cu tatăl ei, Gabi, de la care a moştenit părul şi ochii albaştri.

Ce înseamnă MBA, acum că s-a terminat? Lucru individual mult, în echipă, suportul managerului e important, dar depinde de tine, să te ții de treabă, pentru a finaliza cursurile. Colaborarea şi discuțiile dintre membrii echipelor de lucru aduc inspirație.

De altfel, foarte puțini colegi de companie (sponsorul unei mari grupe internaționale de manageri) au reuşit să termine la timp, cei mai mulți şi-au amȃnat proiectele, examenele şi celelalte activități şcolare, probabil că vor termina în anii următori.

Seriozitatea te ajută să avansezi în studii, mai ales cȃnd cheltuielile sunt suportate de companie şi poți fi tentat să nu te implici foarte tare. Pentru finalizarea studiilor, nu trebuie să fii cel mai destept, trebuie doar să găseşti calea potrivită. La final, experiența acumulată te ajută să vezi totul mult mai simplu, spre deosebire de început, cănd programa şi durata te fac “speriat de bombe”.


Raluca şi-a făcut “lucrarea de diplomă” pe o temă M&A, pentru care a lucrat mult şi a beneficiat de interviurile real life cu unul dintre vicepreşedinții companiei. A fost tare impresionată de timpul acordat, nu ar fi crezut că un mare director este disponibil pentru proiectele academice ale unui angajat.

La final, rămȃn amintirile, iar nostalgia deja se face simțită în povestirea ei. Prima întȃlnire de lucru, episoadele de succes venit din “inconştiența tinereții”, momentele vesele, călătoriile minunate, oamenii deştepți cu care a lucrat şi, desigur, ceremonia de absolvire.


This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five − 1 =