Diving

Imponderabil. Asta e senzația care îmi place cel mai mult la diving.  Apoi culorile şi peştii curioşi. Epavele cu legendele şi misterele lor. Sentimentul de libertate şi camaraderie, încrederea în buddy-ul de scufundare, cunoştințele pe care le-ai dobȃndit şi echipamentele pregătite cu grijă. Oamenii pe care îi cunoşti, cu obiceiurile, mȃncărurile şi poveştile lor. Senzația de răcorire plăcută cȃnd sari în apă de pe barcă, într-o zi fierbinte de vară. “Plutirea” – dus de curent spre punctul de recuperare a scafandrilor, dinainte stabilit.

Marea Neagră a început să-mi placă tȃrziu, undeva la jumătatea drumului de la începător spre instructor, nu-mi plăcea, pentru că rar poți să vezi mai mult de 4-5-6 m. Odată ce ştii locurile şi te-ai obişnuit cu vizibilitatea, Marea Neagră îți oferă epave spectaculoase şi  alte locuri speciale, la numai două ore de Bucureşti. Cel mai mult îmi place Marea Roşie, pe care am “bătut-o” de la nord la sud.

Filmul acesta, din Marea Roşie, ocupă locul I în topul meu personal:


Din pasiune pentru scufundări am devenit scafandru profesionist, ghid, instructor certificat PADI, specialty instructor si Master Scuba Diving Trainer, apoi mai sus, IDC Staff Instructor. Vara lucrez pe lȃngă o mare frumoasă iar în extra-sezon mă ocup de cursuri la piscină, pentru copii şi adulți. Plus excursii, mai ales în Asia (Thailanda, Bali, Malaezia, Maldive).

Diving FAQ: http://viorelapetrei.com/intrebaridiving/

Pentru a participa la un curs sau la lecții private (1:1), dă-mi un semn, am pus formularul de contact aici.

askdiver_eheader_prosite-E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 + seven =