Corina Ozon este (mai mult decat) un PR-ist cu MBA

Corina a lucrat în mass-media, a scris la ziar, apoi a « investigat » la televiziune şi, de mai bine de opt ani, se ocupă de comunicare la Imprimeria Naţională – poziţia actuală este Şef Serviciu. «Ma consider mai mult decat un PR-ist, insa diferenta este ca acum am constientizat ca sunt o parte importanta din organizatie, care contribuie la atingerea obiectivelor acesteia. Mi-ar placea sa evoluez si sa organizez un departament care sa includa pe langa PR, Comunicare si Marketing » – spune ea, la cateva luni după absolvirea unui MBA.

BlogulMBA: Aplici la serviciu, contează ce ai învăţat la MBA ?

Corina: Foarte mult. Dupa primul an mi-am schimbat viziunea asupra modului in care trebuie sa abordez problemele mele la serviciu. Am realizat ca este important  sa reusesc sa privesc totul in ansamblu si contextual si nu prin prisma relatiilor ierarhice. Si mai important este sa inveti sa asculti, ca sa acumulezi date pentru a putea lua decizii corecte si optime ca manager. Memoriul meu final a adus un element de noutate in cadrul companiei – posibilitatea de a introduce in active valoarea marcii. In continuare astept noi oportunitati pentru a putea aplica ce am dobandit in acest program. Diploma obtinuta la INDE- CNAM Paris are dubla acreditare : Association of MBA`s Londra si Institutul International de Management- CNAM Paris.

BlogulMBA: Cum ai ales şcoala ?

Corina: In 2007 am inceput sa caut printre ofertele de MBA. Deoarece urma sa sustin programul din bugetul propriu, a contat si pretul in acest mix. Am cerut sfatul unui prieten din Elvetia, care a urmat un MBA la Paris si unul la Londra, si m-a indrumat catre programul francez, fiind permisiv din punct de vedere financiar, insa cu o programa la standarde ridicate si similar cu cea oferita de ASEBUSS. In Romania functiona déjà INDE, ca filiala a CNAM Paris- Conservatoire Nationale des Arts et Metiers. In ultimul sondaj, INDE- CNAM se afla pe primul loc in Programele MBA. In anul 2008, dupa ce mi-a fost selectat dosarul, am fost chemata la interviu, obligatoriu intr-una din limbile franceza si engleza. Oferta era fie pentru programul seral (intensiv, de luni pana joi seara) sau de week-end , de 2 ori pe luna. Initial optasem pt a doua varianta, insa, la finalul interviului, membrii comisiei mi-au spus ca cel mai potrivit orar pt asteptarile mele ar fi cel seral. Astfel a inceput un drum  caruia nu am crezut ca ii voi face fata.  De luni pana joi, dupa o zi de serviciu, veneam la cursuri. Apoi examenele… Gandeste-te numai ca am intrat 85 de persoane si am terminat 45, din care doar un sfert a sustinut memoriul final in prima sesiune, in luna noiembrie 2010!

BlogulMBA : Prin ce se caracterizează un program «semi-franţuzesc » ?

Corina: Cursurile sunt sustinute in limbile franceza, engleza si romana, de catre profesori de la CNAM si INDE. Proiectele individuale sunt foarte importante si sunt astfel structurate, incat pe parcursul celor 2 ani de program iti construiesti practic memoriul final, trecand prin toate domeniile de activitate ale unei intreprinderi complexe: finante, management operational, juridic, resurse umane, marketing, management strategic, proiect management etc. Jocurile de intreprindere solicita spiritul de echipa si o buna previzionare a pietei cu date putine. Profesorii francezi sunt deosebit de exigenti. Extrem de cursivi si atractivi in prezentare si foarte severi la examene. La CNAM Paris, programul MBA poate fi repetat 2 ani. In acest timp, studentii pot lucra part-time pt a-si acoperi cheltuielile scolare, mai ridicate decat in varianta franco – romana, subventionata de Ambasada Frantei. Memoriul final l-am construit pe schimbarea identitatii vizuale, parcurgand un istoric financiar si de marketing al companiei. Cursurile au fost completate cu vizite la companii renumite : Air France, France Telecom, Renault, Sephora, Esmode, unde am avut ocazia de a vedea cum este organizata activitatea si tipurile de management aplicate.

BlogulMBA: Mulţumită de programa cursului ?

Corina: Programa fost conform asteptarilor. Modulele bine plasate in cadrul programului, multe proiecte si studii de caz. Cu multi dintre colegi am ramas in continuare prieteni si ne intalnim periodic.Am format un public interesant, din domenii diverse: banci, medicina, IT, sales, contabilitate, turism, retailer, imobiliare.

Ii place să călătorească, oraşele preferate sunt Paris şi Praga. Dar, cea mai impresionantă calatorie a fost un tur în Singapore şi Malayezia. «Dincolo de peisajul exotic si clima, in Singapore ai impresia ca intri pe un taram SF. Totul este de ultima ora, de la tehnologie pana la arhitectura cladirilor. Este unul dintre cele mai safe locuri, fara coruptie, cersetori,cu un conglomerat de natii (europeni,chinezi, indieni, indonezieni etc), cu legi foarte aspre , inclusiv pt aruncatul gumei de mestecat pe strada, si mergand pana la pedeapsa cu moartea , in cazul traficului de droguri. »


This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 8 = eight