Cat valoreaza un MBA?

Un studiu foarte interesant, realizat de Knewton anlizeaza ce-ti iese ca pozitie si bani dintr-un MBA. Se pare ca salariile sunt mai mari daca ai un MBA, sanse mai mari de a ajunge CEO sunt cei cu MBA, dar conteaza mai putin in antreprenoriat. Iata cum creste salariul:

Cum ziceam, sunt si miliardari fara MBA:

Sursa: http://www.knewton.com/gmat/mba/worth-it/


This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

15 Responses to Cat valoreaza un MBA?

 1. Flavia says:

  Eu ma aflu printre cei care inca mai cred ca un MBA este necesar si util. Poate ca sunt si miliardari fara MBA dar asta nu inseamna ca aceia au cunostintele celor care au urmat un MBA.

 2. Sandu says:

  Se pare ca valoreaza extraordinar de mult. Sa tot urmezi MBA-uri in ritmul asta. Eu il termin in curand, abia astept sa pun in aplicare ceea ce am absorbit pe parcursul programului. Sper ca si rezultatele sa se vada destul de repede.

  • Liviu says:

   Cand te pricepi si cand mai si pui osul la munca reusest cu siguranta. Eu fara ajutorul practicii profesorilor nu m-as fi descurcat in afaceri in timpul crizei desi aveam ceva experienta.

 3. Georgeta says:

  Un MBA este mai mult decat o scoala, este un mare ajutor in atingerea unui stil de viata pe placul fiecarui afacerist, indiferent de cat de supraevaluati sunt managerii dupa ce termina aceste cursuri. Un MBA nu ar trebui sa fie niciodata subestimat, caci poate face foarte multe pentru orice tip de afacerist.

 4. Mihaela says:

  Voi observati totusi diferentele? Mi se par uriase dupa un numar mai mare de ani. Ce zice asta? MBA-ul este o investitie si-gu-ra! Si cred ca daca stii/spui asta e suficient..

 5. Olivia says:

  Nici nu cred ca trebuia sa se mai puna problema aceasta. Salariile celor care au terminat un MBA tot timpul vor fi mai mari, caci mai multe cunostinte inseamna automat succes.

 6. Marius says:

  Eu sincer raman mai mult decat multumit de MBA pe care l-am urmat, nici o alta scoala nu va putea intra in competitie cu “invatatura” primita acolo. Asa ca un MBA valoreaza mai mult decat se crede.

 7. Amalia says:

  Imi e greu sa cred ca un MBA este doar o fita si nu valoreaza mai nimic. Uitati-va pana la urma la acele charts, e evident ca cei care au terminat un MBA au mai multe avantaje…

 8. Danny says:

  O fita? cine a zis asa ceva? Un MBA implica preocupare si munca multa atat din partea profesorilor cat si din partea studentilor, dar asa se obtine performanta.

 9. Florin says:

  E din ce in ce mai cautat mba-ul la noi in tara, mai ales acum ca suntem aproape sa iesim din criza. Eu am terminat anul trecut MBA si cred ca a fost cea mai buna investitie a mea.

 10. Bolohan says:

  Pentru mine un MBA nu are valoare, in sensul ca as plati oricat ca sa invat ceea ce am invatat acolo.
  Valoarea lui dupa absolvire este insa…uriasa!

 11. Laurentiu says:

  În criză, diplomele MBA au ajuns pentru multe companii simple coli de hârtie lucioasă. Dar hârtiile par să-și recapete valoarea de altădată.

  Acronimul MBA (Master of Business Administration) a fost mult timp considerat o scurtătură prin care un angajat sau proaspăt absolvent putea ajunge mai repede la un post mai bun sau la un salariu mai mare. Iar angajatorii români, prin uşurinţa cu care acceptau şi aruncau în funcţii de conducere fiecare nouă generaţie de absolvenţi de MBA, au contribuit din plin la consolidarea mitului diplomei de MBA.

  http://laurentiurosoiu.ideilibere.ro/12805/mba-calea-spre-top-management/

  • Costin Filip says:

   Depinde de caz, ca sunt si MBA-uri, ca ci cel laudat mai sus, care au grija ca absolventii lor sa nu ii fac de ras, printr-un antrenament intens si mai ales prin aprecierea lor. Daca studentul nu vrea sa invete cum trebuie, nu doar ca arunca banii degeaba dar profitul afacerii proprii il va lovi in mod direct. Caci nu toti sunt angajati!

 12. Daniel says:

  In teorie nu ar insemna nimic…insa in practica se vede totul. Daca un MBA nu ar valora mai nimic, atunci de ce cei cu un MBA la activ sunt cei mai de succes oameni de pe piata afacerilor?

 13. Ilie says:

  Valoreaza de cele mai multe ori, chiar mai mult decat dai pe el. Teoretic si practic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight × 2 =