Cât costă un MBA afară? Merită?

FT a făcut un studiu in ianuarie 2011, pe 1370 de absolvenţi din întreaga lume, din care reiese suma medie de 132.600 dolari, pentru taxe, costurile vieţii, dobânzi şi pierderile veniturilor pe care le-ar fi obţinut în timpul studiilor. Aproape 70% dintre alumnii care au luat credite (63%) au încă datorii, la cel puţin trei ani de la absolvire. Sunt cifre şi mai multe în studiul FT, “cercetătorii britanici” 🙂 spun că mai mult de un sfert dintre cei care au luat credite mai au de plată cel puţin 60% din împrumutul initial.

Cu toate astea, şi ţinând cont că absolvenţii MBA intervievaţi sunt generaţia recesiunii mondiale, iar speranţele lor de a primi jobul de vis nu prea s-au împlinit, cei mai mulţi alumni spun că au făcut o investiţie bună. Iată cum au apreciat valoarea studiilor: pe o scală de la 1 la 5 (unde 5 este “extremely valuable”), scorul mediu a fost de 4.4, iar 56% au notat valoarea cu 5, scorul maxim.

Aş fi curios care ar fi rezultatele pentru programele MBA din România. Posibil cu scoruri mari, justificate sau nu, cu siguranţă ne-ar fi greu să acceptăm o valoare mai mica de 4 din 5.


This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 − five =