Aer, Hrană, Apă… Internet

Nu trebuie să fim cercetători, nici să ne căznim prea tare pentru a vedea cu ochiul liber cât de importante au devenit pentru noi mediile online, gadget-urile și socializarea virtuală, însă rezultatele unui studiu Cisco îmi depăşesc aşteptările. Internetul este mai nou o resursă vitală, la fel ca apa, aerul, hrana sau proprietatea. Wow, mai mult de jumătate dintre respondenți nu pot trăi fără Internet, fiind ”o parte esențială a vieții lor”, chiar mai importantă ca mașinile, întâlnirile amoroase sau petrecerile – centre de interes de odinioară.

Rezultatele, analizate statistic, nu prezic un viitor prea bun în ceea ce priveşte socializarea și relațiile interpersonale de până acum, și totul din cauza creșterii tot mai mari a dependenței de internet – ca sursă de subzistență, dar și ca fenomen de preferințe. Aproape jumătate dintre cei chestionați preferă să își petreacă timpul mai mult în mediul online și mai puțin să meargă la petreceri, să socializeze, să asculte muzică sau doar să iasă cu prietenii. De aici decurge și nivelul diferit de interacțiune preferat – socializare 2.0, adică discuțiil virtuale în defavoarea celor ”face-to-face”. Carevasazăcă, preferăm sau trebuie să ne folosim mai mult de competențele de digitație decât de cele verbale…

Device-urile folosite pentru a menține aceste legături virtuale sunt evident în creștere, și tot mai multe persoane se folosesc de gadget-uri în proporție de 66%, lucru pe care îl deducem din vânzările tot mai mari ale multinaționalelor IT. Culegerea informațiilor de la tv sau din ziare e în scădere abruptă, iar cărțile în format fizic n-au mai văzut lumina zilei de doi ani pentru aproape un sfert dintre respondenți.

Cum ar zice un mare celebru: ”Unde sunt altedățile de altădat?”


This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× one = 9